Κυριακή, Αυγούστου 21, 2011

Άπιαστοι οι στόχοι

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση. 
Δεν βγαίνουν οι στόχοι σε έσοδα, προϋπολογισμό 
και δαπάνες. Ο στόχος του ελλείμματος αναμένεται 
να "ξεφύγει" κατά μία ποσοστιαία μονάδα
Σε πορεία εκτροχιασμού συνεχίζει να βρίσκεται η
εκτέλεση του προϋπολογισμού, με την τρόικα να
εμφανίζεται δύσπιστη απέναντι στη σιγουριά του
οικονομικού επιτελείου ότι η οικονομική
δραστηριότητα είναι πιο έντονη το τελευταίο τετράμηνο και πως το χαμένο έδαφος θα καλυφθεί.
Τα έσοδα συνεχίζουν να είναι χαμηλότερα κατά 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ, καθώς στα κρατικά ταμεία μπήκαν στο επτάμηνο του 2011 μόνο 29,9 δισεκατομμύρια αντί των 31,4 πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή οι επιστροφές ήταν υψηλότερες στα 3,1 δισεκατομμύρια από 2,7 πέρυσι.
Άσχημη εικόνα, όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ, παρουσιάζουν και οι δαπάνες που αυξάνονται κατά 2,7 δισεκατομμύρια αντί να μειώνονται, όπως ορίζει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος κατά 25%, που έφτασε ήδη τα 15,6 δισεκατομμύρια έναντι 12,4 την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που θέτει επιτακτικά το ερώτημα αν θα υπάρξουν και νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την τρόικα για το έλλειμμα, καθώς ενδέχεται να κλειδώσει στο 8,5% αντί του 7,6%, θεωρώντας ότι η άστοχη πρόβλεψη που ήταν η βάση του προγράμματος είναι και ευθύνη και των δανειστών μας.
Στο μεταξύ, εξαπολύει εντός των επόμενων ημερών φορο-κυνηγητό αποστέλλοντας 900.000 σημειώματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να φέρουν στα ταμεία 41 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για ειδοποιήσεις που θα αποτυπώνουν τις κρατικές απαιτήσεις για τέσσερα μέτρα της έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, το Τέλος Επιτηδεύματος και τις εισφορές στα Ι.Χ, τα σκάφη και τις πισίνες.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...