Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Οι Ρώσοι θα «σώσουν» τον τουρισμό...

Σχεδόν κατά 60% αυξήθηκε ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο
του 2011 σε σύγκριση με το περασμένο χρόνο, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Ελλάδας Παύλος Μούρμας.
Εχοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κάθε πολίτης της Ρωσίας που ξεκουράζεται στην Ελλάδα αφήνει εδώ ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, τα έσοδα του εθνικού προϋπολογισμού αυξάνονται, βέβαια, κατά πολύ.
Η Ελλάδα είναι απλώς παράδεισος για τους φίλους του τουρισμού στις αμμουδιές. Μάλιστα, οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία παρέμειναν στο περσινό επίπεδο και φέτος το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά μπορεί να περάσει κανείς θαυμάσια μία εβδομάδα με 10-12 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 400 δολάρια), κάτι που είναι κατά 2,5 φορές λιγότερο απ’ ότι το 2010. Εκτός απ’ αυτό, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έγινε σταθερή. Ακόμα και οι κοινωνικές συγκρούσεις δεν είναι επικίνδυνες για τους ξένους,- είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Τουριστικής Βιομηχανίας της Ρωσίας Γιούρι Μπαρζίκιν.
- «Ο τουρισμός για την Ελλάδα, μάλιστα όχι μόνο στην περίοδο της κρίσης, αλλά και στους ήσυχους καιρούς είναι κλάδος προτεραιότητας. Πολύ περισσότερο όταν γίνεται λόγος για την επίλυση των πολύπλοκων κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων, όπου ο τουρισμός παίζει έναν από τους βασικούς ρόλους.
Πρόσδοσε μεγαλύτερη ελκτικότητα στις ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και η φιλελεύθερη πολιτική των βιζών. Η Ελλάδα εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση».
- «Όσον αφορά την πολιτικη των βιζών, οι ευρωπαϊκές χώρες «έχουν πιάσει» αυτή την τάση. Η απλοποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων σημαίνει αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 20-30%. Αυτό φαίνεται στο παράδειγμα τόσο του Ισραήλ, όσο και της Ισπανίας, η οποία δίνει για κάθε επίσκεψη Multi Visa για 6 μήνες. Οι Ελληνες επίσης δίνουν σήμερα τέτοιες βίζες. ΄Ετσι, λοιπόν, είναι καταφανή όλα τα απαιτούμενα στοιχεία- τιμή, ποιότητα, απλοποιημένο καθεστώς βιζών και διεύρυνση των υπηρεσιών.
Πέρυσι οι πολίτες της Ρωσίας μετέφεραν στο εξωτερικό 26 δισ. δολάρια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων έμεινε στην Ελλάδα. Εξάλλου, εκτός από την Ελλάδα, η αύξηση του αριθμού των τουριστών από τη Ρωσία παρατηρείται και σε άλλες χώρες».
- «Η αύξηση του αριθμού των τουριστών στην Ιταλία από τη Ρωσία αυξήθηκε κατα 44%, μάλιστα, μόνο μέσα σε 4 μήνες. Στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 40 και πάνω τοίς εκατό. Έτσι, λοιπόν, βοηθούμε την ΕΕ να εκτονώσει κάπως τα κοινωνικά της προβλήματα»,- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Γιούρι Μπαρζίκιν.
Σήμερα, κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, παρατηρείται η ανακατανομή των τουριστικών ρευμάτων. Οι τουρίστες λόγω των πολιτικών εξελίξεων παύουν να διαλέγουν για την ξεκούρασή τους την Αίγυπτο, την Τυνησία είτε το Μαρόκο και προτιμούν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...