Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2011

Κι όμως, πουλάνε!


Επιστροφή στα πάτρια, με την Κηφισίας 
να θυμίζει πίστα αεροδρομίου σε μέρα 
γενικής απεργίας.
Κι εκεί που τίποτα δεν κουνιέται (δεν αναπνέει, δεν υπάρχει) να σου το «Φίλα με ακόμα» των Μουζουράκη - Μαραβέγια να χτυπάει στο διπλανό κινητό. Να το παίζουν τα ραδιόφωνα. Να το ακούς σε συνδυασμό με πρωινή ομελέτα, με τεκίλα το ηλιοβασίλεμα κ.λπ.
Αναρωτιέμαι αν πούλησε ο έρημος ο δίσκος του («Ιπτάμενος Δίσκος»), που κατά τα άλλα ουδεμία σχέση είχε με το εν λόγω τραγούδι. Και ήταν και μέτριος.
Αλλά ποιος πουλάει πια για να πουλήσει και ο Μουζουράκης; Μάντεψε ποιος...
Να το πω, να το πω...
Φέτος πούλησαν οι Πυξ Λαξ επανασύνδεση (γεμάτο ΟΑΚΑ, κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός στις μέρες μας). Και ο Ρέμος δίσκους.
Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Προσπερνάμε το ερώτημα αν μου αρέσουν ή όχι και πάμε στο κυρίως θέμα. Και το κυρίως θέμα είναι το «τι» και το «πώς».
Προπώληση Πυξ Λαξ έναν χρόνο πριν; Γέλια στο γραφείο! Γέλια... Ποιοι είστε ρε μεγάλοι...
Είναι οι Πυξ Λαξ. Και γέμισαν το ΟΑΚΑ. Κι αυτό έχει να κάνει και με το πώς οργανώθηκε (στήθηκε, προωθήθηκε) το πρότζεκτ. Γελάτε ακόμα;
Η περίπτωση Ρέμου τώρα. Εκτός από το ότι τα «Κλειστά τα στόματα» είναι ένας καλός δίσκος στο είδος του, το όλο σκεπτικό της προώθησης και της πώλησης υπάκουσε σε ένα σχέδιο...
Δύο κομμάτια - μόνο δύο - ανέβηκαν στο YouΤube, δόθηκαν στα ραδιόφωνα και κυκλοφόρησαν μέσω εφημερίδας. Νοέμβριος 2010.
Ενα πρώτο τεστ ντράιβ. Και το τεστ ντράιβ έφερε περί τα 10 εκατομμύρια χτυπήματα («Κομμένα πια τα δανεικά») τους πρώτους μήνες.
Παίχτηκαν τα τραγούδια, ξαναπαίχτηκαν, κυκλοφόρησαν μέσω Ιντερνετ, πρόλαβαν και «αφομοιώθηκαν» (λέξη του παραγωγού Γ. Κυβέλου). Και μόνο τότε - περί τα μέσα Μαρτίου - βγήκε ολοκληρωμένος ο δίσκος. Ενας δίσκος με καλά τραγούδια. Τυχαίο που αυτή τη στιγμή πρέπει να φτάνει τις 70.000 πωλήσεις (μέσω περιπτέρων και δισκοπωλείων); Και η τιμή λογική, 10 ευρώ.
Ολα λογικά και βάσει σχεδίου. Απλό; Μπορεί. Αλλά η πείρα λέει ότι - ειδικά στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού - ουδέποτε ίσχυαν οι (φαινομενικά) απλές, λογικές λύσεις.
Να κάνω μια ερώτηση: Σας φαίνεται λογικό το ντουέτο Γιώργος Νταλάρας και Μιχάλης Χατζηγιάννης σε κοινό πρόγραμμα στο «Παλλάς»; (Ναι, ισχύει, θα τους δούμε μαζί φέτος). Εκτός κι αν είμαι τρελή πλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...