Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Πορεία προς το Δημαρχείο Αθηναίων πραγματοποίησαν «Αγανακτισμένοι»

Οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι θα επιχειρήσουν να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα
Οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι θα επιχειρήσουν να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
Αθήνα
Επανεμφάνιση έκαναν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. Το απόγευμα της Δευτέρας πορεύτηκαν πορεύτηκαν από το Σύνταγμα προς το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, μέσω των οδών Ερμού και Αθηνάς, διαδηλώνοντας για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να απομακρυνθούν οι σκηνές τους από την πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνοντας ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας, αποχώρησαν από το Δημαρχείο και επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.

Κατά τη συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και έτσι την Τετάρτη και την Κυριακή το βράδυ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να γίνει διαβούλευση.

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι «δεν αντιδικεί με το κίνημα των «αγανακτισμένων» και τονίζει πως «το δικαίωμα του να συνέρχονται οι άνθρωποι ομαδικά σε δημόσιους χώρους και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.»

Υπάρχει όμως διάκριση, αναφέρει ο Δήμος, «ανάμεσα στο δικαίωμα της διαδήλωσης που μπορεί να είναι σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και καθημερινό και στο ίδιο σημείο (όπως έκαναν οι «αγανακτισμένοι»), και στο «δικαίωμα» της κατασκήνωσης σε δημόσιους χώρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της λειτουργίας της πόλης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...