Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Ενεση ρευστότητας 10 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας


Εκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου
Ενεση ρευστότητας 10 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας 
Την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους 10 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου.

Το διοικητικό συμβούλιο της αλλαντοβιομηχανίας με χθεσινή του απόφαση αποφάσισε να ανακαλέσει την από 20/5/2011 απόφαση περί αυξήσεως κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και λόγω της γνωστοποίησης του βασικού μετόχου GCI Food Enterprices Limited (Global Finance) που ελέγχει το 67,48% ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση. Ετσι, το ΔΣ αποφάσισε να αναζητήσει άλλους τρόπους κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Κατά την διαδικασία που προηγήθηκε της από 1/8/2011 αποφάσεως και αφορούσε στην αναζήτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο επενδυτών που θα αναλάμβαναν την κάλυψη του δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση, προέκυψαν τα ακόλουθα:

(1) Η εταιρεία Chipita, εξέφρασε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο δάνειο με την ανάληψη ομολογιών συνολικής αξίας 5.400.000 ευρώ, απευθείας ή μέσω θυγατρικής της και η οικογένεια Ρέστη εξέφρασε, ομοίως, την πρόθεσή της να συμμετάσχει, μέσω εταιρείας συμφερόντων της, στο Δάνειο με την ανάληψη ομολογιών συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ.

(2) Η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E. εξέφρασε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο δάνειο με την ανάληψη ομολογιών συνολικής αξίας 3.600.000 ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν ισόποσες οφειλές της εταιρείας προς αυτήν, από υφιστάμενο βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

Κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η ανάληψη του δανείου από τις ανωτέρω εταιρείες θα εξασφαλίσει στην εταιρεία, αφενός, τα απαραίτητα κεφάλαια και την αναγκαία τεχνογνωσία, προκειμένου να φέρει «νέα πνοή» στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για επαναφορά της στην κερδοφορία, και, αφετέρου, τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης τραπεζικών οφειλών με ευνοϊκούς όρους».

Σχετικά με την τιμή ή τον λόγο μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές της εταιρείας, που θα προκύψουν συνεπεία της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής των μετατρέψιμων ομολογιών, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει προς την Γενική Συνέλευση όπως η τιμή μετατροπής διαμορφωθεί στο 1,03 ευρώ . «Η εν λόγω τιμή μετατροπής, σχεδόν, ισούται με τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της εταιρείας, έτσι ώστε οποιοσδήποτε νέος επενδυτής με το ίδιο σχεδόν κεφάλαιο που θα εδικαιούτο να συμμετάσχει στην έκδοση του ομολογιακού δανείου, αν υπήρχε το δικαίωμα προτίμησης, θα μπορούσε σήμερα να αποκτήσει απευθείας χρηματιστηριακώς ισάριθμες μετοχές της εταιρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ της Νίκας. 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...