Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011

Ντελόρ: Xώρες υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για την τρέχουσα οικονομική .........


κρίση στην Ευρωζώνη από το Παρίσι, μιλώντας στην Σχολή Πολιτικών επιστημών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Deutsche Welle , o Ντελόρ αναφερόμενος στην συνθήκη της Λισσαβόνας, την χαρακτήρισε μη πειστική ενώ τόνισε πως οι συνθήκες δεν κάνουν πολιτική.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν εντοπίζει τις αιτίες της κρίσης και στα λάθη που έγιναν από την γέννηση της Ευρωζώνης , καθώς αυτή δεν δεν συνοδεύτηκε με ένα σύστημα ενισχυμένης συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, όπως ο ίδιος είχε προτείνει, όταν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν, για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα που προϋπήρχε του ευρώ.

Ο Ντελόρ έκανε λόγο για χώρες που υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι συνυπεύθυνο και πρότεινε τα εξής:

- Πρώτο, η αμοιβαιότητα του χρέους στην Ευρώπη ήτοι, όλα τα χρέη στον ίδιο κορβανά για κοινή αντιμετώπιση με την έκδοση δύο ειδών «ευρωομολόγων», μπλέ και κόκκινων, υγιών και λιγότερο υγιών.

- Δεύτερο, λήψη μέτρων λιτότητας απαραιτήτως συνδυασμένων με μέτρα για την ανάπτυξη, Διαφορετικά θα βρεθούμε προ του παραδόξου, «ο ασθενής να μας πεθάνει υγιής».

Το μήνυμα για τους Έλληνες: Έγιναν ανόητα λάθη στο παρελθόν, η κατάσταση είναι δύσκολη, καλύτερη όμως από μια έξοδο από το ευρώ που θα μειώσει κατά 20% το βιοτικό επίπεδο, λέει ο Ζακ Ντελόρ.

newscode.

newscode.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...