Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

Μ. Χρυσοχοΐδης στο Reuters: «Η ελληνική οικονομία αργοπεθαίνει»

Η ελληνική οικονομία "αργοπεθαίνει" λόγω απουσίας ξεκάθαρων αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πακέτο βοήθειας της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του σήμερα στο Reuters.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι αδύνατον να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν υπάρξει τελική λύση για το χρέος.
«Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα, άμεσα», είπε. «Η απουσία λήψης αποφάσεων είναι καταστροφή για την Ευρώπη, και στην Ελλάδα είναι αργός θάνατος για την οικονομία μας, για το αίσθημα του λαού μας και για τις επιχειρήσεις μας», είπε ο Χρυσοχοΐδης από τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).
Ο Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει στις Βρυξέλλες μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει τις αγορές, αλλά αρνήθηκε να κάνει την όποια πρόβλεψη αναφορικά με τις λεπτομέρειες που συζητούνται.
«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα θα κάνουν το καθήκον τους...και θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ευρώπης, των κρατών και των λαών της Ευρώπης», είπε. «Εάν δεν έχεις μια τελική λύση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο θέμα της ανάπτυξης».
Η χώρα ήδη προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και στοχεύει στην άντληση 50 δις ευρώ μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 εντός των επόμενων 3-4 χρόνων, συμπλήρωσε ο Χρυσοχοΐδης, λέγοντας στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απ όπου μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.
Newscode με πηγή Reuters
source: www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...