Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011

Η Moody’s δεν εμπλέκεται σε συζητήσεις για το ελληνικό rollover του χρέους


Η Moody’s δεν εμπλέκεται σε συζητήσεις για το ελληνικό rollover του χρέους και θα κάνει την άποψη της γνωστή όταν θα υπάρξει μια τελική απόφαση για αυτό, ανέφερε ο οίκος την Δευτέρα μετά την προειδοποίηση της Standard and Poor’s ότι υπάρχει πιθανότητα να θεωρήσει «επιλεκτική» χρεοκοπία την μετακύλιση του ελληνικού χρέους με βάση το γαλλικό μοντέλο.

«Μόλις οι αρχές ολοκληρώσουν το έργο τους, τυχόν επιπτώσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα γίνουν γνωστές από τις δημοσιευμένες μας μεθολογίες και ορισμούς» αναφέρει η Moody’s σε δήλωση της στο Reuters.

O επικεφαλής του τμήματος δημοσίου χρέους της Moody’s Bart Oosterveld είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στο Παρίσι αρχές Ιουνίου ότι είναι δύσκολο να είναι πραγματικά εθελοντική μία μετακύλιση χρέους του ιδιωτικού τομέα και ότι μάλλον θα θεωρηθεί χρεωκοπία.

"Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς στις τρέχουσες συνθήκες ότι αυτό θα γινόταν εθελοντικά", είχε πει ο Bart Oosterveld. "Ο ορισμός μας περί χρεωκοπίας προβλέπει ότι για να είναι κάτι εθελοντικό πρέπει να είναι πραγματικά εθελοντικό. Το πιθανότερο είναι, ότι κατά την άποψή μας θα πρόκειται για πιστωτικό επεισόδιο".

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...