Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

Mark Mobius: «Δεν είναι πλέον ασφαλή,... δολάριο και αμερικάνικα ομόλογα»

Ο διάσημος διαχειριστής Mark Mobius, ο οποίος διαχειρίζεται 50 δισ. δολάρια ως πρόεδρος της
Templeton Emerging Markets Group, δήλωσε πως το δολάριο και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, που αποδείχθηκαν επενδυτικά καταφύγια κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται ασφαλή.
Αντιθέτως πιστεύει ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι σήμερα ένα πολύ ασφαλέστερο στοίχημα. Ο Mobius πιστεύει ότι η στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές των αναδυόμενων χρηματιστηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και δηλώνει θετικός για τα εμπορεύματα και το χρυσό.
«Η κρίση χρέους στις ΗΠΑ και στη Δυτική Ευρώπη φέρνει τις αναδυόμενες αγορές σε μία πολύ ισχυρή θέση, γιατί η αναλογία χρέους/ΑΕΠ τους είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι στις ανεπτυγμένες χώρες και τα συναλλαγματικά αποθεματικά τους είναι πολύ μεγαλύτερα», είπε στο CNBC.
Ο μεγαλοδιαχειρηστής δηλώνει δεν φοβάται για μια νέα παγκόσμια ύφεση. «Ο καταναλωτής είναι ζωντανός και συνεχίζει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις αναδυόμενες αγορές, επομένως δεν φοβάμαι ιδιαίτερα. Ο καταναλωτής έχει πολύ ρευστό να ξοδέψει και θέλει να ξοδέψει, γιατί δεν θέλει να συσσωρεύει μετρητά».
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...