Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

LG Retina Οθόνες και στα Android ?


H LG Display, η οποία αποτελούσε μέχρι τώρα ισχυρό συνεργάτη της Apple, (βλ. Retina οθόνες στο iPhone 4 και οθόνες στο iPad), σκοπεύει στο εξής να διαθέτει την τεχνολογία οθονών της και σε άλλους κατασκευαστές.


Με άλλα λόγια, στο εγγύς μέλλον είναι αρκετά πιθανό να δούμε Android smartphones με οθόνες Retina, διαστάσεων 4″-4.5″ και ανάλυσης 960×640. Ενώ κατασκευαστές  συσκευών Android, όπως οι Motorolla και HTC χρησιμοποιούν qHD οθόνες, η ποιότητα της εικόνας είναι αρκετά υποδεέστερη από αυτή των Retina οθονών της Apple από την LG.
Παρόλο που η διαφορά στα pixels είναι σχετικά μικρή, με τις qHD οθόνες να έχουν 100 pixels λιγότερα στην οριζόντια διάσταση (960×540), η διαφορά στην ποιότητα πιθανώς έγκειται στη διάταξη των pixels, αφού οι qHD οθόνες κάνουν χρήση aspect ratio 16:9.
Από την άλλη, η ποιότητα της εικόνας στα Android smartphones, ακόμα και με τις Retina οθόνες, είναι αμφίβολο ότι θα φτάσει αυτή των iPhone. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι το iPhone έχει οθόνη 3.5″, ενώ τα Android smartphones έχουν μεγαλύτερες οθόνες από 4″ έως και 4.5″.
[πηγή 9to5mac]
techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...