Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360!

L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360!

L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360!
L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360! L.A. Noire: Ένα μικρό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε σε PS3 και XBOX 360!

 Βρισκόμαστε λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εποχή κατά την οποία η Αμερική προσπαθεί να συνέλθει από τα τραύματά της. Στο Λος Άντζελες του 1946 όπου σημειώνεται έξαρση της βίας. Ναρκωτικά, φόνοι, ληστείες, συνωμοσίες, διαφθορά και εμπρησμοί. Η πόλη μαστίζεται από το οργανωμένο έγκλημα. Ενσαρκώνετε τον ρόλο του Cole Phelps, ενός ντετέκτιβ που ανήκει στη δύναμη του LAPD. Σκοπός σας είναι να εξιχνιάσετε τις εγκληματικές υποθέσεις που σας ανατίθενται και ακολούθως να αναρριχηθείτε στην κορυφή της Υπηρεσίας σας. Κατά της διάρκεια αυτής της προσπάθειας, θα αντιμετωπίσετε τα χειρότερα κατακάθια της πόλης και θα περιπλανηθείτε στα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα σοκάκια της.
Τα εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι συνεχείς προκλήσεις δείχνουν να μην έχουν τελειωμό. Καλείστε να επισκεφτείτε τους χώρους που διαπράχθηκε το έγκλημα και να τους εξετάσετε εξονυχιστικά. Πρέπει να εντοπίσετε ακόμη και το πιο παραμικρό στοιχείο που μπορεί να σας βοηθήσει να διαλευκάνετε την υπόθεση. Θα πρέπει να ανακρίνετε δεκάδες υπόπτους και βασισμένοι στο ένστικτο αλλά και στην οξυδέρκεια σας να εξαγάγετε την αλήθεια απ’ αυτούς. Αρχικά θα αναλάβετε απλές υποθέσεις και σταδιακά θα σας ανατίθενται ολοένα και πιο σοβαρές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε σωστά την εμπειρία που έχετε αποκτήσει.
Η εξέλιξη του L.A. Noire μπορεί να χαρακτηριστεί ως γραμμική με έναν λογικά αυξανόμενο δείκτη δυσκολίας. Μην ανησυχείτε όμως, μια και αδιέξοδα δεν υπάρχουν στο παιχνίδι. Οι δημιουργοί του έχουν φροντίσει έτσι ώστε να σας δίνεται διακριτική βοήθεια σε τακτά χρονικά διαστήματα και να φτάνετε τελικά στη διαλεύκανση της εκάστοτε υπόθεσης.

Οι στιγμές δράσης είναι περιορισμένες χωρίς όμως να κάνουν αισθητή την απουσία τους. Βλέπετε το L.A. Noire είναι ένα παιχνίδι που ποντάρει στην αναλυτική και συνδυαστική σκέψη. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα καλοστημένο interactive αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην πιστή αναπαράσταση της εποχής αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο και εκτυλίσσεται ο τίτλος. Αρχιτεκτονική, διάκοσμος, ντυσίματα, αυτοκίνητα, τοπία, μουσική, άνθρωποι και συμπεριφορές που ευθέως μας παραπέμπουν στο Λος Άντζελες του 1946 δημιουργώντας μία καταπληκτική ατμόσφαιρα νοσταλγικού ρεαλισμού. Εξαιρετικά καλοδεχούμενη η προσθήκη της δυνατότητας να παίξετε το παιχνίδι σε ασπρόμαυρο φόντο, μία κατάσταση που μοιραία σας παραπέμπει στις νουάρ ταινίες εποχής με γκάνγκστερ. Η περιπλάνηση με κάποιο κλασικό μοντέλο αυτοκινήτου στους δρόμους της πόλης είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα μια βόλτα πεζή στο L.A. για να ζήσετε τον παλμό μιας εποχής που παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Τα τρισδιάστατα μοντέλα είναι καλοδουλεμένα και τα εφέ φωτισμού και ήχου συμβάλλουν τα μέγιστα στη άρτια δόμηση και απόδοση μίας γοητευτικά σκοτεινής ατμόσφαιρας μυστηρίου. Από τεχνικής πλευράς, το παιχνίδι υπερέχει μια και σε αυτό έχει ενσωματωθεί η τεχνική motion capture, ονόματι MotionScan. Μέσω αυτής επιτυγχάνεται μία πρωτόγνωρα ρεαλιστική απόδοση της υφής αλλά και των εκφράσεων στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Μία εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξετε το ταλέντο σας στη φυσιογνωμική που ασχολείται με τη γλώσσα του σώματος καθώς και τις μικροεκφράσεις του προσώπου. Οι μικροεκφράσεις δεν είναι τίποτε άλλο από ακούσιες εκφράσεις που παίρνουμε όταν βρισκόμαστε υπό καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτές δεν διαρκούν περισσότερο από 1/15 με 1/25 του δευτερολέπτου. Ουσιαστικά εκφράζουν τα επτά συναισθήματα του ανθρώπου: θυμό, έκπληξη, θλίψη, χαρά, απέχθεια, φόβο και περιφρόνηση.
Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη δημιουργία ενός παιχνιδιού που χαρακτηρίζεται από αρτιότητα σε πολλαπλά επίπεδα. Οι γρίφοι είναι έξυπνα δομημένοι και η πυκνή πλοκή του παιχνιδιού θα σας γοητεύσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Rockstar είναι άξια συγχαρητηρίων για το δημιούργημά της το οποίο και θέτει νέα όρια στην ολιγομελή κατηγορία των interactive αστυνομικών θρίλερ. Θέτει τις απαραίτητες συμπαγείς βάσεις για μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια κατά την οποία και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη πιο ρεαλιστικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...