Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

"Οι Πειρατές της Καραϊβικής" ξεπέρασαν το ένα δις εισπράξεις

Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά», παραγωγής Walt Disney Pictures και Jerry Bruckheimer Films, έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις

Οι τέταρτοι «Πειρατές» γίνονται η δεύτερη ταινία του υπερεπιτυχημένου franchise της Walt Disney Pictures, η οποία ξεπερνά το 1 δις δολάρια στο παγκόσμιο box office.  

Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά», παραγωγής Walt Disney Pictures και Jerry Bruckheimer Films, έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις το Σάββατο 2 Ιουλίου, γεγονός που την καθιστά μόλις την όγδοη ταινία την ιστορία που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η τρίτη αυτή συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής» αποτελεί την τέταρτη ταινία του studio της Walt Disney, η οποία πλασάρεται στην επίλεκτη αυτή λίστα, τη στιγμή που κανένα άλλο κινηματογραφικό studio δεν έχει πάνω από μία ταινία στη συγκεκριμένη λίστα. Πλέον, οι 5 από τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών προέρχονται από τα Walt Disney Studios.      

 Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά», μια παραγωγή της Jerry Bruckheimer Films και των Walt Disney Studios, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ, είναι η δεύτερη ταινία του υπερεπιτυχημένου franchise, που πραγματοποιεί ανάλογο ρεκόρ στο box office. Οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού», παραγωγής 2006, υπήρξαν η πρώτη ταινία της Disney η οποία κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Οι άλλες δύο ταινίες της τετράδας των δισεκατομμυρίων είναι η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον και το «Toy Story 3» του Λι Άνκριτς, παραγωγής 2010.     
«Η ταινία “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά” απέδειξε την εντυπωσιακά μεγάλη απήχηση που έχουν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες και οι περιπέτειές τους στους κινηματογραφόφιλους σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει ο Ριτς Ρος, Πρόεδρος των Walt Disney Studios. «Το να καταφέρνει μια ταινία να ξεπερνά σε εισπράξεις το 1 δις δολάρια, πέρα από συναρπαστικό είναι και κάτι το εξαιρετικά σπάνιο και γι’ αυτό θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Τζέρι Μπρουκχάιμερ, τον Τζόνι Ντεπ, τον Ρομπ Μάρσαλ και στην υπόλοιπη οικογένεια των “Πειρατών”, για το εξαιρετικό αυτό κατόρθωμα».      
Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά», η οποία είχε πραγματοποιήσει το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του παγκόσμιου box office, κατέχει πλέον την 3η θέση στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών σε διεθνές επίπεδο, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Disney, όσον αφορά στις εισπράξεις της εκτός των ΗΠΑ, καθώς μέχρι και την 4η Ιουλίου 2011 είχε φτάσει τα 774 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις μέσα σε 14 μόλις ημέρες, χρονικό διάστημα που αποτελεί ρεκόρ, ενώ είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του franchise των «Πειρατών» σε 59 χώρες. Στην Ιαπωνία η ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 100 εκατομμύρια δολάρια, βρισκόμενη για 6 συνεχείς εβδομάδες στην κορυφή του εγχώριου box office, ενώ στην Κίνα και τη Ρωσία κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της Disney μέσα σε 9 και 11 εβδομάδες αντίστοιχα. Μάλιστα, από το άνοιγμά της ήδη, η συγκεκριμένη ταινία κατάφερε να κάνει καλύτερες εισπράξεις στις δύο αυτές χώρες, από όσο είχαν κάνει οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» στη συνολική τους πορεία!   
«Δε νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να γνωρίζεις πως είχες την τύχη να συμμετέχεις στην παραγωγή μιας σειράς ταινιών, οι οποίες προκάλεσαν κύματα ενθουσιασμού σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο», παραδέχεται ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ. «Η εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά” αποτελεί τρανή απόδειξη του ταλέντου του Τζόνι Ντεπ και των απίθανων συμπρωταγωνιστών του, του σκηνοθέτη Ρομπ Μάρσαλ, του σεναριακού διδύμου των Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο, αλλά και ολόκληρης της ομάδας των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημιουργία της».  
Ο Μάρσαλ προσθέτει: «Δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για το γεγονός ότι οι “Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά” αγκαλιάστηκαν από τους θεατές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Και νιώθω απίστευτα τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια ταινία, η οποία είχε τέτοια παγκόσμια απήχηση».
Οι τέσσερις «Πειρατές της Καραϊβικής» έχουν φτάσει σε συνολικές εισπράξεις τα 3,68 δις δολάρια στο παγκόσμιο box office, με τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη ταινία της σειράς να βρίσκονται στη δεκάδα με τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. Εξάλλου, ο Τζόνι Ντεπ, πρωταγωνιστής των «Πειρατών», όντας επικεφαλής και του καστ της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» της Disney, έχει πλέον 4 ταινίες στην εν λόγω λίστα, με τις 3 εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις.
Λίγα λόγια για την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά»  
Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά», σε παραγωγή Τζέρι Μπρουκχάιμερ και σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ, διαθέτει όλο εκείνο το χιούμορ, τη δράση, τα απρόοπτα και το σασπένς που οδήγησαν την αρχική τριλογία στο να γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως, μόνο που αυτή τη φορά είναι «αμπαλαρισμένα» σε εκδοχή Disney Digital 3D. Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του Κάπτεν Τζακ Σπάροου για μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο με την αινιγματική Αντζέλικα (Πενέλοπι Κρουζ). Όταν εκείνη τον αναγκάζει να επιβιβαστεί στην «Εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας», το καράβι του θρυλικού κουρσάρου Μαυρογένη (Ίαν Μακ Σέιν), ο Τζακ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια επικίνδυνη αποστολή, η οποία θα τον οδηγήσει στην περίφημη «Πηγή της Νεότητας». Στην πορεία, ο Τζακ θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τέχνασμα του βρίσκεται εύκαιρο, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τον αιμοδιψή Μαυρογένη και τα… ζόμπι του, τη δυναμική πειρατίνα Αντζέλικα, με την οποία μοιράζεται ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν, αλλά και τις πανέμορφες όσο και θανατηφόρες γοργόνες, οι οποίες με τα τερτίπια τους είναι ικανές να ξελογιάσουν ακόμη και τον πιο πολύπειρο ναυτικό. Το πολυπρόσωπο καστ περιλαμβάνει επίσης τους βετεράνους του franchise Τζέφρι Ρας και Κέβιν Ρ. ΜακΝάλι, στους ρόλους του ακατανίκητου Κάπτεν Χέκτορ Μπαρμπόσα και του Τζόασμι Γκιμπς, πρωτοπαλίκαρου του Τζακ, αντίστοιχα, τον Άγγλο Σαμ Κλάφλιν στο ρόλο ενός θαρραλέου ιεραπόστολου και τη Γαλλίδα Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπέ στο ρόλο της μυστηριώδους γοργόνας Σερίνα.          
Λίγα λόγια για τους «Πειρατές της Καραϊβικής»  
Το 1967, η βόλτα των Πειρατών της Καραϊβικής εγκαινιάστηκε στο Πάρκο της Disneyland στην Καλιφόρνια και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατά του, γεγονός που οδήγησε στο να συμπεριληφθεί και στο σχεδιασμό του Μαγικού Βασιλείου στο Walt Disney World Resort, της Disneyland του Παρισιού και της Disneyland του Τόκιο. Περισσότερο από τρεις δεκαετίες αργότερα, τα Walt Disney Studios κατάφεραν να μετατρέψουν τους Πειρατές της Καραϊβικής σε μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές σειρές όλων των εποχών, αναβιώνοντας με μοναδικό τρόπο το ξεπεσμένο είδος της πειρατικής περιπέτειας, ενώ παράλληλα στήθηκε γύρω τους μια ολόκληρη βιομηχανία με παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, video games και ένα σωρό ακόμη αντικείμενα και υπηρεσίες, εμπνευσμένα από τις περιπέτειες του Κάπτεν Τζακ Σπάροου και της κομπανίας του.
www.news247.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...