Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

Εμμ.......! Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες των ταξί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται για δεύτερη βδομάδα για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, προκειμένου
να εξεταστεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
Σε συμβολική κατάληψη στα εκδοτήρια των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης προχώρησε χθες ομάδα ιδιοκτητών ταξί. Η κατάληψη διήρκησε για μικρό χρονικό διάστημα. Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποστασιοποιήθηκε από το γεγονός σημειώνοντας ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση από την ομοσπονδία
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ραγκούσης: Αδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις
"Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους" επισημαίνει ο υπουργός Μεταφορών στα "ΝΕΑ".
"Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών" προσθέτει.
Και συνεχίζει: "Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;".
Ρέππας: "Συμβάλλουν στην εθνική καταστροφή"
Στην υπόθεση των αυτοκινητιστών ταξί αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Ο υπουργός προτρέπει τους ιδιοκτήτες ταξί να μην κάνουν στους άλλους ό,τι δεν ήθελαν για τους ίδιους: "δεν μπορεί να κάνεις σε κάποιον αυτό που δεν θέλεις να υφίστασαι εσύ. Οι άνθρωποι των ταξί δείχνουν αδυναμία και όχι δύναμη, όπως ίσως νομίζουν, όταν δρουν στο όνομα του κλάδου και όχι στο όνομα του συμφέροντος της χώρας, όπως κάνει η κυβέρνηση. Συμβάλλουν στην εθνική καταστροφή, θεωρώντας ότι προωθούν τη δική τους σωτηρία", αναφέρει ο κ. Ρέππας.
Παράλληλα βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει οποιασδήποτε μορφής βεντέτα με τον διάδοχό του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
"Γνωρίζουμε και οι δύο ότι πέρα από τα πρόσωπα υπάρχει η κυβέρνηση, η παράταξη και, κυρίως, πάνω από όλα, η χώρα", προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υποδομών "χειρίζεται όλα τα θέματα με ευθύνη, ώστε να τα ενσωματώσει στην πολιτική του πρωτοβουλία".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...