Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Νευρική ανορεξία: Ο «δαίμονας» της πασαρέλας



Ο χώρος της show biz παραμιλά, υποψιάζεται και τελικά αναρωτιέται για το ποια είναι η πραγματική αιτία που ένα 33χρονο -πολλά υποσχόμενο- μοντέλο, έσβησε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω του ένα πέπλο μυστηρίου. Η όμορφη, λαμπερή, γεμάτη ζωντάνια Βαλέρια δεν θα ξαναπερπατήσει στις πασαρέλες.

Η νευρική ανορεξία είναι, υποστηρίζουν όσοι τη γνώριζαν, η πιθανότερη αιτία για τον άδικο χαμό της. Η νεαρή κοπέλα τον τελευταίο χρόνο, είχε γίνει, λένε, σκια του εαυτού της. Μόλις 44 κιλά, με ύψος 1.80! Ο χειρότερος φόβος της νεαρής κοπέλας, αλλά και χιλιάδων άλλων νεαρών κοριτσιών που κυνηγούν το όνειρο της παραπλανητικής εικόνας, ήταν το φαγητό. Αυτό άλλωστε συμβαίνει στις διατροφικές διαταραχές. Ο εχθρός είναι η τροφή που σε κρατά στη ζωή και το ίδιο είναι κι ο χειρότερος σου δαίμονας που προσπαθείς να νικήσεις.
Στην περίπτωση του νεαρού μοντέλου, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί απ' τις αρχές, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του φίλους της στα βόρεια Προάστεια, όπου και βρέθηκε το άψυχο σώμα της. Τ' αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ίσως ρίξουν φως στο θολό τοπίο που άφησε ο θάνατός της ομογενούς απ' τη Γεωργία.
“Χιλιόμετρα” σε πασαρέλες, συμμετοχή σε διαγωνισμό playmate, δημόσιες σχέσεις σε γνωστό κέντρο της Αθήνας, παρούσα με εισιτήριο τη λάμψη της, στο περίφημο γαμήλιο πάρτυ του θωρηκτού Αβέρωφ... Από τα 16 της χρόνια οπότε και ήρθε στην Ελλάδα για να γυρίσει μια νέα σελίδα στη ζωή της, έδινε -λένε- τον καλύτερο της εαυτό... Και τα κατάφερνε μια χαρά, μέχρι που έπεσε στην "παγίδα του καθρέφτη".
Η anorexia nervosa, είναι η αόρατη απειλή της εποχής. Δίαιτες, χάπια, εμετός, καθαρκτικά, γυμναστική σε εξαντλητικό βαθμό είναι τα “όπλα” εκείνων που έχουν “προσβληθεί” απ' την ασθένεια που δεν γνωρίζει σύνορα. Ορισμένα μοντέλα, ηθοποιοί και τραγουδίστριες, παλεύουν μεταξύ ζωής και θανάτου σε μια μάχη που συνήθως αποδεικνύεται άνιση.
Η τραγική κατάληξη της Γαλλίδας Ιζαμπέλ Καρό που από τα 13 της χρόνια πάλευε με τον "δαίμονα" εξακολουθεί να σοκάρει, το ίδιο και οι περιπτώσεις της Γουίτνει Χιούστον, Νικόλ Ρίτσι και άλλων γυναικών της σόου μπιζ...
Είναι χαρακτηριστικό οτι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία άυξηση διαταραχών διατροφής, με τη νευρική ανορεξία ν' αποτελεί τη μοναδική ψυχιατρική διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο. Όσο για τα “θύματα”, είναι συνήθως νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-19 ετών, με το ποσοστό αυτό να υποχωρεί ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με γιατρούς, στις ηλικίες των 8-13 ετών...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...