Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2011

ΗΠΑ: Αναζητείται συμβιβαστική λύση με τον Ομπάμα να ανησυχεί για τις αντιδράσεις των πολιτών

O Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε στους επικεφαλής των δύο κομμάτων στο Κονγκρέσο, ότι θέλει να βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες 24 έως 36 ώρες, παρά την πιθανή αναβολή της σημερινής τους συνάντησης.
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, είπε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με αξιωματούχο των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα, με σκοπό να αποφευχθεί η χρεοκοπία, κρίνει πως οι διαπραγματεύσεις, μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις αντιδράσεις των πολιτών των ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι θα χάσουν την υπομονή τους εάν δεν βρεθεί διέξοδος στις συνομιλίες.
«Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή, οι Αμερικάνοι θα χάσουν την υπομονή τους, εάν θεωρήσουν πως εμείς οι πολιτικοί παίζουμε και δεν επιχειρούμε πραγματικά να βρούμε λύση στα προβλήματα μας» είπε ο Ομπάμα στο κανάλι CBS3.
Ο Ομπάμπα θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στις 15.00 GMT, και είναι πιθανό να καλέσει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους το Σαββατοκύριακο, στην περίπτωση που δεν του έχουν ανακοινώσει έως τότε σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει σε συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...