Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011

Επιχειρηματίας από… σπίτι


Συμβουλές για τον τρόπο που μπορείτε να επεκταθείτε με έδρα την οικία σας



Υπήρχε μια εποχή που οι μικροί επαγγελματίες με έδρα το σπίτι τους αντιμετώπιζαν σοβαρούς περιορισμούς στις δυνατότητες ανάπτυξης των εταιρειών τους.

Τώρα, έχοντας ως έδρα το σπίτι τους οι επαγγελματίες μπορούν να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους πολύ ευκολότερα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για τον τρόπο που μπορείτε να επεκταθείτε με έδρα το σπίτι σας.

1. Μίσθωση εξωτερικών συνεργατών
Σίγουρα, ως άνθρωπος της αγοράς έχετε ορισμένα πλεονεκτήματα, τα οποία σας βοήθησαν να αρχίσετε. Αλλά μπορεί να μην έχετε όλα τα ταλέντα και τις δυνάμεις για να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας. Επιπλέον, μπορεί να μην είστε σε θέση να επιφορτιστείτε το επιπρόσθετο φόρτο εργασίας και σίγουρα δεν έχετε χώρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανάδοχους έργων.

2. Προσφέρετε μια συμπληρωματική υπηρεσία ή προϊόν

Ανάλογα με τη δραστηριότητα την οποία ασκείτε, μπορείτε να προσθέσετε άλλη μία υπηρεσία για να προσελκύσετε είτε νέους πελάτες είτε πρόσθετες πωλήσεις από τους υφιστάμενους πελάτες. Για παράδειγμα, εάν η δουλειά σας είναι ο σχεδιασμός διαδικτυακών τόπων , σκεφτείτε την διαφήμιση με email ή τον σχεδιασμό newsletter.

3. Δοκιμάστε νέες μεθόδους μάρκετινγκ

Δοκιμάστε ένα μίγμα των παραδοσιακών και των νέων προσεγγίσεων μάρκετινγκ και να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα, ώστε να ξέρετε που αξίζει να συνεχίσετε και ποια να εγκαταλείψετε.

4. Μίσθωση ενός «εικονικού» βοηθού

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη επέκταση της επιχείρησής σας είναι η πρόσθετη εργασία. Αν προσλάβετε μια (ένα) «εικονική» βοηθό, που θα της (του) αναθέτετε εργασίες που μπορεί να γίνουν από το σπίτι μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα μέρος των πρόσθετων εργασιών.

5. Εταίρος με μια συμπληρωματική υπηρεσία

Δε χρειάζεται πάντα να αναπτύσσετε μόνος σας όλες τις υπηρεσίες μπορείτε να αποκτήσετε εταίρο ένα άλλο επιχειρηματία που μπορεί να τις προσφέρει . Για παράδειγμα , αν έχετε μια επιχείρηση μάρκετινγκ, μπορείτε να συνεργασθείτε με ένα web developer και να προσφέρετε από κοινού συμφωνίες πακέτα σε πελάτες ή να παραπέμπετε πελάτες ο ένας στον άλλο.

Πηγή: investnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...