Σάββατο, Ιουλίου 30, 2011

Η έξοδος του Σαββάτου: Με θέα στην πόλη










Ξυπνάμε αργά –όπως επιβάλλεται, το Σάββατο. Ετοιμάζουμε πρωινό (κανονικό πρωινό, όχι καφέ) το απολαμβάνουμε επίσης αργά και φεύγουμε, μεσημεράκι, για μπάνιο και εν συνεχεία για φαγητό και
ποτό με θέα στο αστικό τοπίο. Γιατί είναι ωραία να νιώθεις ότι είσαι διακοπές… κι ακόμα πιο ωραία αν για το αίσθημα αυτό δεν χρειάζεται να αποφύγεις τις όμορφες πλευρές μιας πόλης που, εν τέλει, αγαπάς (όποιος βιάστηκε να απαντήσει πως δεν την αγαπά, παρακαλείται να μας εξηγήσει τι ακριβώς κάνει εδώ).
Παραλία vs. αστικό τοπίο
Ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπάμε την Αθήνα είναι ότι διαθέτει, σε απόσταση μιας ώρας μεταξύ τους, ημι-νησιωτικές επιλογές. Σκεφτείτε το: αν ξεκινήσετε σχετικά νωρίς, μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας στη σκιά των δέντρων, στη μεγάλη αμμουδιά της Αναβύσσου, να τσαλαβουτήξετε στα ρηχά νερά της, ή να εξερευνήσετε τους μικρούς κολπίσκους γύρω της –προς την κατεύθυνση του Σουνίου– αν δεν είστε fans της πολυκοσμίας, και να προλάβετε να επιστρέψετε εγκαίρως στην Αθήνα για μεσημεριανό με θέα στις γραμμές του τραίνου, στο Γκάζι.

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια –και ένα από τα αγαπημένα μας ταβερνάκια στην πόλη– η Κανέλα, στο 70 της οδού Κωνσταντινουπόλεως ανοίγει τα καλοκαίρια τις μεγάλες τζαμαρίες της και βγάζει λίγα τραπεζάκια έξω για να τρώτε χαζεύοντας τα τραίνα να περνούν. Αν έρθετε σχετικά αργά, κατά τις 16.00-17.00 σίγουρα θα βρείτε κάποιο από αυτά ελεύθερο. Όσο για φαγητό; «Μαμαδίσια» μαγειρευτά, αξεπέραστος πουρές πατάτας να τα συνοδεύει, τραγανός ντάκος ποτισμένος με μυρωδάτο ελαιόλαδο και εξαίσιες πιπεριές γεμιστές με φέτα παραμένουν σταθερά τα αγαπημένα μας πιάτα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

Ποτό με θέα Τα μπαράκια που ανεβαίνουν… ταράτσα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό hit. Είτε η θέα τους περιορίζεται στο αστικό τοπίο που λέγαμε προηγουμένως (βλέπε άλλες ταράτσες και κεραίες) είτε κοιτάζουν στα μάτια την Ακρόπολη (βλέπε λίγο πιο τσιμπημένες τιμές) τα roof bars αποπνέουν άρωμα καλοκαιριού –δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι τα περισσότερα εξ αυτών σερβίρουν υπέροχα, πολύχρωμα κοκτέιλ.

Ένα από τα αγαπημένα μας, είναι η νέα άφιξη στη γειτονιά της πλατείας Καρύτση: η ταράτσα του θρυλικού Χοροστάσιου, η οποία «ντύθηκε» με ομπρέλες και ξαπλώστρες για να παραπέμπει ακόμα περισσότερο σε beach bar και σερβίρει δροσερά κοκτέιλ υπό τους ήχους «καλοκαιρινών» μουσικών, από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€.

Μία ακόμα σταθερή αξία είναι η ταράτσα του Bios, η οποία διαψεύδει (ή μήπως επιβεβαιώνει, ως εξαίρεση;) τον κανόνα που θέλει την θέα στην Ακρόπολη να ανεβάζει τις τιμές. Τον urban χαρακτήρα του μαγαζιού υπογραμμίζει η επιμελώς παραμελημένη διακόσμηση και η ηλεκτρονική μουσική, που κάνει ορισμένα drum’n’bass περάσματα. Τα κοκτέιλ δεν είναι, περιέργως, το φόρτε του –για την έλλειψή τους όμως θα σας αποζημιώσουν τα events που διοργανώνονται τακτικά και πιθανότατα θα πετύχετε: από τα αγαπημένα μας, το silent cinema περιλαμβάνει προβολές στον… τοίχο με ακουστικά για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει. Το κοκτέιλ κοστίζει 9€.

Ηρώ Κουνάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...