Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Εκπτώσεις. Όταν τα ακριβά , γίνονται φθηνά.

Στις εκπτώσεις αγοράζουμε τον αισθησιασμό των λεπτών, μάξι, διάφανων ρούχων


Οι εκπτώσεις για λίγες ημέρες ακόμη προσφέρουν τη δυνατότητα για να γίνουν οι επιθυμίες σας πραγματικότητα. Και αφού τα βασικά κομμάτια που είναι τα περιζήτητα των εκπτώσεων ήδη έχουν εξαντληθεί, μπορείτε να στοχεύσετε σε ρούχα ή αξεσουάρ που θα σας οδηγήσουν στις επόμενες λεωφόρους των τάσεων.
Οι επιλογές είναι κάποια δεκετία-σταθμός για τη μόδα, ο αισθησιασμός της διαφάνειας, η ενέργεια των χρωμάτων, η μοναδικότητα των prints, τα τακούνια και τα χρώματα στα παπούτσια, η κομψότητα στις τσάντες.
Ο αισθησιασμός είναι η πιο διαρκής τάση και η πιο επιθυμητή. Αυτή που φέτος χαρακτηρίστηκε από την σφραγίδα που άφησε ο Ιβ Σεν Λοράν στην μόδα: με τη θαλασσινή αύρα να φέρνει την αλμύρα της στους γυμνούς ώμους και την πλάτη.
Αυτήν την αίσθηση διακοπών είχε στο μυαλό του ο Ιβ Σεν Λοράν στις αρχές του '70. Τότε που περνούσε τα καλοκαίρια του στο Μαρακές και εμπνεόταν τα ρούχα με τα οποία θα έντυνε τις γυναίκες. Είχε βρει το μείγμα κομψότητας και παρακμής με μεταξωτές μουσελίνες και ρευστά σατέν στην παλέτα των χρωμάτων της Μεσογείου.
Οι μεταξωτές ολόσωμες φόρμες, οι σατέν μονόχρωμες στα χρώματα πολύτιμων λίθων φαρδιές παντελόνες, οι έξωμες μπλούζες, τα μεγάλα βραχιόλια-μανσέτες σε αποχρώσεις του χρυσού και του χαλκού, τα κολιέ με τις μεγάλες κεραμικές χάντρες, τα πέδιλα με τα λεπτά λουριά ή τα σανδάλια με το ανεπαίσθητο δερμάτινο κορδόνι και ένα λαμπερό στολίδι στο κου ντε πιε, είναι τα κομμάτια αυτής της αίσθησης ερωτισμού που ενισχύουν τη διάθεση μιας γυναίκας να προβάλλει το σώμα της.
Οι εκπτώσεις συμφέρουν και για την απόκτηση ενός ρούχου από κάποιον αγαπημένο σχεδιαστή. Και επειδή η σεζόν αποδείχθηκε για ορισμένους σχεδιαστές η τελευταία τους σε κάποιους οίκους (Τζον Γκαλιάνο στον Dior, Κριστόφ Ντεκαρνέν στον Balmain, Χάνα Μακ Γκίμπον στην Chloe), η αγορά ενός «ενθυμίου» με έκπτωση 70 % θα δώσει χαρά στις παθιασμένες συλλέκτριες της μόδας.
Αλλωστε η ίδια υψηλή έκπτωση θα σημάνει το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων, καθώς την τελευταία εβδομάδα σχεδόν όλα τα καταστήματα και οι μπουτίκ θα διαθέσουν το στοκ τους σε χαμηλές τιμές.
Αυτή η εβδομάδα προσφορών είναι η κατάλληλη για να μπει κανείς στο χαρακτηριστικό ύφος σχεδιαστών και οίκων που εξελίσσουν τη βασική φιλοσοφία τους από σεζόν σε σεζόν.
Οπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις των ριγέ συνδυασμών στις συλλογές Missoni, Sonia Rykiel, με τις 50s θηλυκές γραμμές και τις λεπτομέρειες εσωρούχων των Dolce & Gabbana, με την έθνικ κομψότητα στα σχέδια των λαχουριών στον οίκο Etro, με τη δυναμική απλότητα της συλλογής Celine, τη μοντέρνα παράδοση των πριντς που ξεκίνησε η Μαίρη Κατράντζου.

Της Εφης Φαλίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...