Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

Καίνε το... πορτοφόλι οι βουτιές στις πλαζ. Άουτς !

28 με 50 ευρώ χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για μια δροσερή απόδραση
Ακριβές... βουτιές θα κάνουν όσοι αποφάσισαν λόγω περιορισμένων οικονομικών να παραμείνουν στην πρωτεύουσα την περίοδο του καλοκαιριού. Η δροσιά στην πόλη κοστίζει, αφού με έναν αρκετά συντηρητικό υπολογισμό, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται για τις αποδράσεις της στις παραλίες της Αττικής από 28 έως 50 ευρώ!
Από τις πρώτες παραλίες που μπορεί κανείς να κολυμπήσει στην Αττική είναι η Εδέμ στο Φάληρο. Η εύκολη προσέγγισή της με το τραμ αλλά και η ελεύθερη είσοδος αποτελούν ισχυρό δέλεαρ για τη Νέλλη Συμεωνίδου και τη 14χρονη κόρη της. «Μένω στον Νέο Κόσμο και η απόσταση μέχρι εδώ δεν είναι μεγάλη για να φτάσω», εξηγεί και προσθέτει: «Και μάλλον φέτος θα το κάνουμε πολλές φορές αφού δεν υπάρχουν στα σχέδια του καλοκαιριού διακοπές». H κ. Συμεωνίδου για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια δεν θα φύγει διακοπές.
Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει συμπιεστεί αρκετά και η απόδραση σε κάποιο νησί φαντάζει μακρινό όνειρο. «Πληρώναμε για 10 μέρες διακοπές, τρία άτομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ. Αυτά τα χρήματα φέτος δεν περισσεύουν. Εδώ ερχόμαστε γιατί έχει δωρεάν είσοδο και δεν σου επιβάλλει κανείς να πάρεις ξαπλώστρα», αναφέρει.
Την ίδια παραλία επιλέγει και ο Γιάννης Αλκο με την γυναίκα του Ρίτα και την 9χρονη κόρη τους Χριστίνα. Ομως το κόστος για εκείνους είναι μεγαλύτερο. Οπως σημειώνει ο κ. Αλκο, «έχουμε το παιδί και αναγκαστικά παίρνουμε μια ξαπλώστρα. Χρειαζόμαστε τη σκιά. Τα χρήματα είναι αρκετά αφού πρέπει να δώσω 7 ευρώ για την ξαπλώστρα και 3 ευρώ για τον καφέ». Και αναρωτιέται: «Πόσες φορές μπορεί να το επαναλάβει κάποιος που τα μεροκάματά του έχουν περιοριστεί;».
Η παραλία του ΕΟΤ στον Αλιμο ανήκει στην κατηγορία των οργανωμένων με τις αντίστοιχες παροχές: ξαπλώστρες, μπαρ - ρεστοράν και μουσική στη διαπασών. Είναι μια καλή λύση δροσιάς για τη Νατάσσα Στούπη και τον Δημήτρη Παρλαμά, οι οποίοι μένουν στον Νέο Κόσμο.
«Για την είσοδο στην παραλία - αν δεν είσαι δημότης Αλίμου - πρέπει να δώσεις 6 ευρώ τις καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο η τιμή φτάνει μόνο για την είσοδο τα 8 ευρώ, ενώ αν θες ξαπλώστρα θα πρέπει να δώσεις επιπλέον 2 ευρώ. Αν παραγγείλεις καφέ και νερό ή κάτι να φας θες τουλάχιστον άλλα δέκα ευρώ. Είναι σχεδόν απαγορευτικό για μια οικογένεια», τονίζει η Νατάσσα Στούπη.
Ο Δημήτρης Παρλαμάς είναι χειμερινός κολυμβητής και έχει ελεύθερη πρόσβαση από τη συνδρομή του στον σύλλογο. Καταβάλλει 120 ευρώ τον χρόνο και μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα την παραλία. «Είναι πολλά τα χρήματα για να έρθεις εδώ να κολυμπήσεις, αλλά από την άλλη έχεις κάποιες υπηρεσίες και ποιότητα. Είναι καθαρός και ασφαλής τουλάχιστον ο χώρος».
Σε μικρή απόσταση μπορεί κάποιος να επιλέξει την παραλία της Βούλας. Στην Α' πλαζ Βούλας, η εισόδος είναι 5,50 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα μαζί με τον κόσμο ανεβαίνουν και οι τιμές, φτάνοντας τα 6,50 ευρώ.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...