Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Η 5η δόση τώρα, το 2ο δάνειο άγνωστο πότε...

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθενται οι κρίσιμες αποφάσεις για την νέα.....



οικονομική βοήθεια που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της επόμενης διετίας (2012 - 2013).

Το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, που συγκαλείται την Κυριακή, θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί.

Η Ελλάδα, το περισσότερο που έχει να προσδοκά απ αυτή τη συνεδρίαση, είναι η εκταμίευση των 12 δισ ευρώ, της πέμπτης δόσης των 110 δισ ευρώ και σε τίποτα άλλο.

Μια πιθανότητα υπάρχει να τεθεί το ζήτημα επί τάπητος, στο μεθεπόμενο Eurogroup, που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκληθεί προς τα μέσα Ιουλίου.

Ωστόσο, και πάλι, το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για το δεύτερο δάνειο, είναι μάλλον ...εξασθενημένο.

Οπότε, οι όποιες εξελίξεις, μετατίθενται για το Σεπτέμβριο, κατά πάσα πιθανότητα, οπότε και θα συγκληθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, με το θέμα της Ελλάδας στην ατζέντα της. Και τότε, θα αποφασισθεί αν και πότε, η Ελλάδα θα πάρει επιπλέον λεφτά.

Ούτως ή άλλως, ενδεχόμενο να καταλήξουν άμεσα στην Ευρωζώνη, σε κάποια απόφαση για τον τρόπο συμμετοχής και των ιδιωτών σε αυτή την πρωτοβουλία, δεν υφίσταται.

Ακόμα και το γαλλικό μοντέλο, που τόσες προσδοκίες δημιούργησε, δείχνει να "μπάζει" από πολλές πλευρές και να αμφισβητείται ευθέως.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιμένει στην επιφυλακτική της θέση ως προς τη συμμετοχή και των τραπεζών στην νέα προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, ενώ από πολλές πλευρές υποστηρίζεται ότι το γαλλικό μοντέλο, μπορεί τελικά να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός, οπότε να ενεργοποιηθούν τα CDS.

Κατά συνέπεια, όλα είναι στον αέρα, ακόμα.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...